Az elektromos kerékpár svájci bicskája

Összecsukható elektromos kerékpár

Folding bike (magyarul összecsukható kerékpár, még magyarabbul kemping canga : )), az igazi svájci bicska. Mármint a kerékpározás svájci bicskája. Az analógia majdnem teljesen megállja a helyét hiszen ez is, az is összecsukható és nagyon praktikus mindennapi kis eszköz.

Ha abban az átlagos helyzetben lennék (de szerencsére elektromos kerékpár üzlet tulajdonosként nem vagyok), hogy egy biciklit tarthatnék otthon, akkor a választásom biztosan egy összehajthatóra esne, hiszen ezt tudnám a leginkább kihasználni a mindennapok során.

De hogyan is? Nézzük csak:

Összehajtva könnyedén elfér egy átlag autó csomagtartójában, üléseket lehajtva (mármint az autóét) akár kettő is. Így mindjárt könnyebb eljutni a kerékpár túrák kiindulási pontjára és az autónk sem fog érdemben többet fogyasztani, szemben a tetőcsomagtartós rendszerekkel. Nagyobb autókban akár mindennap a csomagtartóban lehet hagyni, hogy szükség esetén kéznél legyen a bringánk. Ezt az tudja igazán értékelni aki nagy nehezen kifogott magának egy tuti parkolóhelyet a belvárosban és napközben el kellene rohangálnia ügyet intézni ide-oda. Na persze itt jön az elektromos hajtás előnye: nem fogunk leizzadni a bringázás közben.
Persze még praktikusabb, ha lerakjuk az autónkat egy külvárosi P+R parkolóban és a belvárost lényegesen gyorsabban (gondolva a dugókra) két keréken közelítjük meg. A célhoz érve csak összehajtjuk a bringánkat (kb. 20 mp., rövidebb mintha lelakatolnánk) és magunk után húzva szépen beballagunk az irodába, vagy boltba, vagy hivatalba, stb.
A kis méret sokszor nagyokat megszégyenítő teljesítményt nyújt, hiszen könnyű kerékpárokról van szó: elektromos változatban nem ritka a 16 kg-os példány sem, szemben az átlagos elektromos (pedelec) kerékpárok 22-25 kg-os súlyával. 20″ kerekein dinamikusan lódul meg egész jó kis gyorsulási élményt adva és könnyedén eléri a 25 km/h-ás legális végsebességét, mely városi környezetben tökéletesen elegendő is. A kis kerék méret azért már elég nagy ahhoz, hogy a magyar utakon ne álljunk fejre egy átlagos kátyúban. A váz mérete, a széles tartományban állítható ülés, a kormány pozíciója ideális arra, hogy a család minden tagjára könnyedén méretre szabható univerzális kerékpár legyen.

Valamint nem utolsósorban még egy hasznos felhasználási terület, mely az egyik beszállító cégünk vezetőjének a fejéből pattant ki:
Autó szervízek, kölcsönzők figyelem! Egy extra kényelmi szolgáltatás, melyet imádni fognak partnerei és utálni a konkurencia: Szervíz után a szervizelt autó csomagtartójába egy összecsukható kerót berakva (persze szigorúan pokrócba, tokba, vagy bármi másba csomagolva) az ügyfél házához lehet vinni a kijavított autót, mentesítve az ügyfelet rengeteg macerától. Természetesen ez működik az autó elhozatalakor is. Sajnos Maruti, Daewoo Tico, kispolák tulajdonosok hátrányban.

Végezetül egy mondatban összefoglalva: egy méltatlanul háttérbe szorult mind funkciójában, mind méretében univerzális kerékpár ez, megáldva az elektromos hajtáslánc minden előnyével. Ahogy egyik kedvenc blog íróm Handrás mondaná: INSTANT GET! : )

Az általunk forgalmazott összecsukható kerékpárok megtekintéséhez:
Kattints ide!

Próbáld ki nálunk ezt a praktikus kis bringát, szeretettel várunk!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .