Elektromos roller, a régi-új trend

A régi-új trend: roller…
…illetve ahogy mi szeretjük: elektromos roller

Imádjuk az elektromos kerékpárokat, számtalan hasznos oldalát mutatta már meg nekünk a a hosszú túráktól a napi stresszt levezető gyors tekeréseken át a kényelmes városi közlekedésig. Ízig vérig sporteszköz tud lenni, ha a nyergében ülő is úgy akarja.

De van itt nálunk egy apróság, ami az összes elektromos kerékpárunkat lepipálja a rövidtávú gyors városi közlekedésben: az elektromos roller! Persze ez sem újdonság, elektromos rollerek évek óta futnak az utakon, de nem ilyenek amik most érkeztek, illetve hamarosan érkezni fognak hozzánk.

ILYENEK VOLTAK

A korábban látott e-rollerek 30-40 kg-os monstrumok voltak, és ha az ember nem egy Kathy Béla, akkor lehet jobban leizzad a cipelésében, mintha futva közlekedne városunk útjain. Azok a rollerek ólom-savas akkujaiknak köszönhetően piszok nehezek, és emiatt bár tökéletesen alkalmasak egy kellemes délután eltöltésére, hatalmas élmény velük száguldozni a parkban, felidézni elmúlt gyerekkorunk élményeit, nem túl praktikusak a mindennapi városi közlekedésben. Legalábbis én így gondolom. Meg valószínüleg bárki más is, aki megpróbálna felszállni egy ilyen 36 kg-os -és egyébként roppant masszív és szuper szerkezettel- a 31-es buszra, vagy éppen vonatra, távolsági buszra, villamosra, felcipelni a társasház liftjéig, stb…

ILYENEK LETTEK

A mostaniak viszont a Li-ion-os akkumulátorukkal, könnyed alu vagy karbon-szálas vázukkal vékony modelleknek tűnnek a régiekhez képest. Az aluvázas modell 10,8 kg-ot nyom, a hamarosan érkező karbon-szálas rollerünk a hihetetlen 7 kg alatti tartományban versenyez, mindezt úgy, hogy 250-500W-os motorjával könnyedén röpít egy felnőtt embert 30 km/h-ás sebességgel. A roller 30-40 km-es hatótávval rendelkezik, amely egy napi szükségletet simán fedez, de ha mégsem, akkor sincs gond: kevesebb mint 2 óra alatt feltölthető az akkumlátor teljesen! Kb. 5 mp alatt az amúgy is karcsú roller kis méretre összecsukható, és akár a kormányánál fogva erőlködés nélkül húzható vagy gurítható, de akár megemelve rövid távon könnyedén fel is kaphatjuk. Ezekkel a rollerekkel már nem gond felszállni a buszra, bemenni a boltba, stb.

Ha olyan városi közlekedési eszközre vágysz, amely minimális költségen (kb. 10 Ft/feltöltés), környezetbarát módon, gyorsan, rugalmasan bárhova elvisz, amit nem kell kint hagyni az utcán, lelakatolni, aggódni, hogy meg van-e vajon még (akinek lopták már el bicaját, az sajnos tudja milyen rossz érzés ez és sajnos sokan vagyunk akik tudjuk). Nos ha ilyenre vágysz, ne keresd tovább, megtaláltad. Már csak egy dolog van hátra: látogass el hozzánk, és próbáld ki mintadarabunkat!

Elektromos roller

Várunk szeretettel!

Az általunk forgalmazott elektromos rollerek megtekintéséhez:
Kattints ide!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .