A legokosabb kerékpáros duda a SHOKA BELL

A legokosabb kerékpáros duda a SHOKA BELL

Okostelefon, okostv, okostégla… a hosszúra nyúlt okos kütyük fogalmát kiegészíthetjük egy magyar találmánnyal az okos kerékpáros csengővel, egész pontosan dudával.

Mit is tud ez az új kütyü, ami egy derék magyar honfitársunk Falus Dániel fejlesztése? Nem, magától nem dudál le senkit, viszont egészen sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, mellyel megkönnyiti egy nagyvárosi kerékpáros életét:

– Intelligens elektromos kürt (duda): a felhasználók által állítható különböző vicces dallamokat tud lejátszani, és mindezt úgy, hogy beépített mikrofonjával figyelve környezete hangjait automatikusan képes szabályozni saját hangerejét.

– Ledes első világítás: mellyel ugyan sötétben látni nem fogunk, de látszani talán már igen.

– GPS: az okostelefonunkra letölthető okosduda 😄 saját alkalmazásával telefonunkon megadhatjuk, hogy hova szeretnénk eljutni és a shoka bell elnavigál minket oda. Mindezt közösségi funkciókkal kiegészítve teszi: más shoka bell felhasználóktól megtudhatjuk, hogy ha útakadályok, dugók, stb kerülnének útunkba és így könnyedén elkerülhetjük azokat.

-Riasztó: a mozgásérzékelővel felszerelt shoka bell, miután zsebre vágtuk képes 250 méteres körzetben jelezni számunkra, ha a kerékpárunkat megmozdították.

És amitől még szimpatikusabb a kütyü:
– Magyar fejlesztés: mindig is szurkoltunk, szurkolunk honfitársaink sikerének
– Jól néz ki: letisztult designja egyből a birtoklás vágyát keltette bennem
– Kevés helyet foglal el a kormányon: elég csak a keskeny tartóját felszerelni, amihez már egy erős mágnessel kapcsolódik a Shoka Bell
– Könnyű magunkkal vinni: hiszen csak egy mozdulat az erős mágnesnek köszönhetően és már zsebre is vágtuk. Ez pedig hasznos dolog, figyelembe véve a lopási statisztikákat
– Nagy méretű ledes nyilakkal jelzi a kereszteződések előtt, hogy merre forduljunk: ez is nagyon jó, mert sokkal biztonságosabbá teszi a nagyvárosi kerékpáros navigálást
– Telefonunkkal – az első beállítás után- automatikusan bluetooth -al kapcsolódik növelve a biztonságot, hiszen nincs semmi vezeték, kábel ami beakadhatna valamibe
– Hosszú működési idő: a fejlesztők 200 órás használatot igérnek

És ha mindez nem lenne elég, fantasztikus jövőbeli fejlesztések várhatóak hozzá:
– Bejövő hivások jelzése
– Okos autókhoz való kapcsolódás lehetősége (hogy még hamarabb észlelhessenek minket az autósok)
– Bluetooth-os távirányítóként való használata

Szívből szurkolunk a fejlesztőknek, akik a kickstarteren már 17 millió forintot összegyüjtöttek arra, hogy termékük gyártásba kerüljön. Hogy mikortól lesz ez elérhető a boltok polcain, mi sem tudjuk, viszont ezen a linken: (link) keresztül támogathatjuk a fejlesztőket és így mi is kedvezményes kb. 30000 Ft-os áron hozzájuthatunk ehhez a valóban hasznos kerékpáros kiegészítőhöz.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .