Elektromos rollerek – Átmeneti trend, vagy a jövő járműve?

Napjainkban egyre több elektromos rollert lehet látni az utakon, üzletekben. Egyre több cikk, teszt, videó jelenik meg róla az interneten. Vajon az elektromos rollerezés csak egy átmeneti trend, vagy a mindennapos közlekedésünk részévé fog válni a jövőben?

Természetesen nagyon sok múlik az adott hely kultúráján, klímáján, terep adottságain, de hiszed vagy sem, ez nem egy átmeneti divat-hóbort, hanem a közeljövő egyik mindennapos közlekedési eszköze. Az elektromos rollerek arra lettek -úgy lettek- tervezve, hogy az életünket jobbá, könnyebbé tegyék. Fel is soroljuk néhány előnyüket állításunk alátámasztása végett:

Nem környezetszennyező.

Az elektromos rollerek abszolút környezetbarátok és károsanyag kibocsátás mentesek. Napjainkban a fenntarthatóság vált az egyik fő prioritásává majd az összes európai kormánynak. A hatóságok sokféle kedvezménnyel, nemzeti, helyi szabályozással törekednek arra, hogy az állampolgárokat a környezetvédelmi szempontból fenttartható közlekedés irányába tereljék. Nos az elektromos rollerezés az egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési módszer (a kerékpározással karöltve), így aki legalább alkalmanként – amikor az időjárás és a körülményei megengedik – elektromos rollerrel közlekedik, az megnyugtathatja lelkiismeretét, tett egy lépést a bolygónk, közös környezetünk érdekében. Talán ez az egyik legfontosabb érvünk az elektromos rollerek mellett!

Költséghatékony.

Bár egy jó minőségű elektromos roller megvásárlása akár jelentősen is megterhelheti pénztárcánkat, mégis azt kell mondanunk, hogy hosszú távon kifizetődő, költséghatékony az elektromos rollerezés. Kb. 50-60 Ft-ból megtehetünk 100 km-t, nincs parkolási díj, nincs biztosítási díj, alacsony szervízelési költség jellemzi és ami a legfontosabb időt spórolunk vele. Időt, amiből mindenkinek a legkevesebb van. Időt, melyet tölthetünk szeretteinkkel, barátainkkal, vagy akár szórakozással, pihenéssel, tanulással, munkával. Mindegyik sokkal értékesebb a dugóban való ücsörgésnél!

Ha számít a pontosság, ha számít, hogy időben odaérj egy megbeszélésre, találkozóra.

Ebben az esetben az elektromos roller a Te eszközöd. Nem lesz felborult busz-, vonat-, stb. menetrend, ami miatt elkésel a megbeszélt találkozóról. Nem lesz többé közlekedési dugó, ami miatt magyarázkodhatsz a késésed miatt. Elektromos rollerrel mindig pontosan érkezhetsz meg!

Nincs erőlködés, nincs izzadás.

Ha fontos, hogy a célodhoz, ne leizzadva, lefőve érkezz meg (különösen a nyári hőségben) akkor az elektromos roller a te eszközöd. Gondolj bele, hiába van erős klíma az autódban, a tűző nyári napon hagyott kasztnit idő neki lehűteni. Sokszor annyi idő, hogy addigra már meg is érkezel a célodhoz. De az biztos, hogy mire az autód lehűl, addigra Te jól leizzadsz. 🙂 Ezzel szemben egyből felpattanhatsz az elektromos rolleredre és a menetszél azonnal kellemesen hűteni fog. (Ez előnye a hagyományos kerékpárral szemben is.) Tapasztalat. Imádom.

Nincs lopási kockázat.

A legtöbb elektromos rollert -a gyakorlatban is- másodpercek alatt kisméretűre össze lehet csukni és a kerekén gurítva könnyedén hordozni. Így nem szükséges kint hagynunk az áruházak, üzletek, hivatalok, éttermek, stb. előtt, hanem magunkkal bevihetjük azt. Így megspórolhatjuk a lelakatolás idejét is, illetve megóvhatjuk kedvencünket a tolvajoktól.

Nem szükséges sport ruházat az elektromos rollerezéshez.

Mivel rollerezni szuper könnyű és izzadtság mentes ezért gyakorlatilag bármilyen ruházatban megtehetjük azt. A londoni city-ben, de akár Párizs utcáin is mindennapos látvány az öltönyös, kiskosztümös rolleresek serege.

Gyors.

Szükségtelen mondani, de az elektromos rollerek jelentősen gyorsabbak az átlagos kerékpároknál, vagy a dugóban, esetleg nagyobb forgalomban ácsorgó autóknál. A gyengébb rollerek is képesek a 25 km/h -ás sebességre, de nagy többségük könnyedén megy 30-40 km/h-val. (üzletünkben kapható leggyorsabb elektromos rollerünk 65 km/h sebességgel is képes könnyedén haladni).

Könnyen hordozható.

Ahogy már korábban is említettük az elektromos rollereket tényleg másodpercek alatt kisméretűre tudjuk összecsomagolni, majd könnyedén magunkkal vinni. Szinte bármelyik autó csomagtartójában elfér, így mindig velünk lehet, bármikor előkaphatjuk. De ha elromlik az idő, akár egy tömegközlekedési eszközre is gond nélkül felszállhatunk vele, hiszen összecsukva kis méretüknek köszönhetően, kényelmesen elfér mellettünk vagy akár az ülés alatt.

Kirándulások, városnézések, nyaralások praktikus közlekedési eszköze.

Ha városnézésre megyünk, egy nap alatt rollerünk segítségével sokkal több látnivalót fedezhetünk fel, kevésbé fáradunk el, frissebbek maradunk. Ha nyaralás során el kell ugrani a boltba néhány sörért, jégkrémért, nem nagyon tudok alkalmasabb, bulisabb közlekedési eszközt elképzelni erre a feladatra. 🙂

Élmény vele közlekedni.

Utoljára hagytam, de számomra a legfontosabb érvek között van, az a hatalmas élmény-faktor amit az elektromos rollerezés ad. Élményben ehhez szerintem a snowboard -ozás, síelés áll a legközelebb. Csak itt nem szükséges messzire utazni, nem kell hogy hideg (hó) legyen, nem kell várni a felvonóra, stb. csak felpattanok a rolleremre és kezdődhet a suhanás. Sokszor egy-egy keményebb munkanap után a haverokkal, vagy akár egyedül is el szoktam menni rollerezni.

Reméljük személyes tapasztalataimon alapuló objektív-szubjektív írásom meghozta a kedved ahhoz, hogy Te is kipróbálj egy elektromos rollert, esetleg ellátogass üzletünkbe, ahol több mint 20 különböző típusú prémium elektromos rollert próbálhatsz ki, illetve vásárolhatsz meg.

Elektromos orller vásárlása előtt mindenképpen javasoljuk a személyes próbát. A katalógusadatok összehasonlítása ebben az esetben tapasztalatunk szerint nem elegendő, a minőségbeli különbségek kizárólag személyes próbák során válnak láthatóvá, kézzelfoghatóvá. Üzletünkben több mint 20 típusból találsz bemutató, kipróbálható példányt. Ez segíthet a számodra jó választás meghozatalában, hogy az igényeidnek, életvitelednek, testi adottságaidnak megfelelő elektromos rollert tudd végül kiválasztani. Egy próbakör mindennél beszédesebb! 🙂 Várunk szeretettel üzletünkbe!