NIU NGT elektromos motor

Prémium minőségű, elektromos okos-robogó. Jelenleg a leggyorsabb NIU robogó, vezetéséhez legalább A1 kategóriájú jogosítvány szükséges. A Bosch elektromos motorjának köszönhetően, a rendkívül dinamikus gyorsulás, 70 km/h feletti végsebesség, és a hangtalan suhanás élménye teszi egyszerre elegánssá és sportossá a vele való közlekedést. Üzemeltetése minimális költségekkel jár, környezetbarát. A jármű biztonságát fokozza a CBS fékrendszer, és a beépített GPS-es, internetes riasztó rendszer is.

Leírás

A robogók Teslája

A NIU-t szokás a robogók Tesla-jának is nevezni, hiszen ugyanúgy elektromos, ugyanúgy 18650-es Panasonic cellákból áll az akkumulátora, mint a pár évvel ezelőtti Tesla-ké. De a hasonlóság itt még nem ér véget: 32 ponton telemetriai szenzorok figyelik és rögzítik a felhőbe a jármű viselkedését, műszaki állapotát (Jelenleg, már több mint 3 milliárd ügyfél kilométernyi adat áll a NIU rendelkezésére, aminek a segítségével még professzionálisabbá fejlesztheti a robogóit.).

Telefonos applikáció

Nem mellesleg távolról, internet segítségével frissíthetjük elektromos robogónk szoftverét, lekérdezhetjük a teljes műszaki állapotot, megnézhetjük az akkumulátorok töltöttségét, vagy ha töltőn van akkor a hátralévő töltési időt is. Ha valaki távollétünkben megmozgatná, ne adj isten ellopná járművünket, egyből érkezik telefonunkra az értesítés. Valós időben tudjuk követni járművünk mozgását, helyzetét. Sőt, ha indexelünk és a beépített GPS érzékeli, hogy 90 fokban bekanyarodtunk egy utcába, akkor automatikusan kikapcsolja az indexet. Természetesen ezek mellett még rengeteg statisztika is lekérdezhető motorunkról a hozzá fejlesztett telefonos applikáció segítségével. Néhány kép az alkalmazásból:

NGT, a leggyorsabb NIU

Nos, ha a NIU a robogók Tesla-ja, akkor az NGT egyenesen a Tesla Model S, hiszen ez a leggyorsabb – európai homologizációval rendelkező – NIU modell jelenleg (a NIU GTX sajnos nem elérhető Európában, pedig módfelett izgalmas jármű a maga 2,1 mp -es 100 km/h-ás sprintjével). A robogó meghajtó egysége a hátsó kerékbe épített 3000W teljesítményű, kefe nélküli egyenáramú Bosch motor. A végsebességre, dinamikára nem lehet panasz: erőteljesen, megtorpanás nélkül gyorsít fel a végsebességéig, mely több mint 70 km/h óra. Ez városi használatra több, mint elegendő.

Az akkumulátor

Az NGT 2 db egyenként 60V 35Ah -ás Panasonic cellás akkumulátorral rendelkezik, melyből egy a talprészbe, egy az ülés alá van beszerelve. Mind a két akkumulátort tölthetjük egyszerre a hozzá adott 12 A-es gyorstöltővel akár a motorban hagyva, akár abból kiszedve a lakásunkban, irodánkban is a töltőhöz adott elosztó adapter segítségével. Mindemellett a NIU NGT beépített KERS rendszere, nem hagyja elpazarolni a fékezési energiákat, hanem gondosan visszatáplálja az akkumulátor pakkokba. A dupla akkumulátoroknak és a rekuperációs rendszernek köszönhetően az elektromos robogónk hatótávja tekintélyes, valós 100-160 km között mozog a használat módjától függően.

Egyszerű felépítés, megbízhatóság

Megbízhatóságát egyszerű, mégis minőségi komponensekből összeállított felépítésének köszönheti, hiszen nincs benne karburátor, injektor, variátor vagy kuplung-váltó szerkezet, lánc vagy szíj, kipufogó, benzinszivattyú, keverék-képző, levegőszűrő stb. Van viszont benne 2 db Panasonic akkumulátor, Bosch motor és intelligens FOC vezérlés, melyek átkozott jól teszik a dolgukat. Ennek az egyszerű felépítésnek köszönhetően a motor karbantartási igénye, költsége a belsőégésű motorokkal összevetve rendkívül alacsony, ugyanakkor nagyon megbízható.

CBS fékrendszer

A megállásról a két dugattyús első és hátsó hidraulikus CBS rendszerű fékek gondoskodnak, melyek elől egy 220 mm-es, hátul pedig egy 180 mm-es tárcsába harapnak bele. Vészhelyzeti fékezéskor, a CBS fékrendszer elosztja a fékerőt az első és a hátsó féktárcsák között, csökkentve így a féktávolságot és biztosítva a biztonságos fékezést nagy sebesség esetén is.

Menettulajdonságok

A robogó 725 mm-es szélességének, és kategóriájában alacsonynak számító 109 kg-os súlyának köszönhetően könnyen tudunk manőverezni a városi forgalomban.  Az üléspozíció kényelmes, a rugózás feszes, kanyarokban nagyon jól dönthető az alacsony súlypontjának köszönhetően. Az összeszerelés minősége kifogástalan, semmilyen burkolati elem nem zörög, olyan mintha egy tömbből faragták volna ki a robogót.

Biztonság

A robogóhoz adott két távirányítású kulcs segítségével még zsúfolt parkolóházakban is könnyedén megtalálhatjuk motorunkat, hiszen a távirányítón lévő NIU logót megnyomva motorunk először fény majd később hangjelekkel is jelzi helyzetét. A távirányító segítségével kapcsolhatjuk be és ki elektromos robogónk riasztó rendszerét, mely vibráció vagy mozgatás hatására egyből megszólal, illetve üzen a telefonunkra. Ha mégis ellopnák robogónkat a telefonos alkalmazás és a robogó beépített GPS-e segítségével egyszerűen lekérdezhetjük a járművünk pozícióját. A tolvajok még alkatrészként sem tudják eladni a elektromos robogónk akkumulátorait, mert azok is párosítva vannak a robogónkkal, más motorban nem fognak működni.

Egyéb extrák

  • Tempomat: A hosszabb utakat még kényelmesebbé teszi a beépített sebességtartó automatika használata.
  • Smart LED Lighting: Az intelligens LED-es fényszórók automatikusan erősebben világítanak gyengébb fényviszonyok között.
  • Smart Dashboard: A Niu NGT okos kijelzője különböző színeket mutat különböző vezetési módokhoz és sebességhez. A készülék világos fényviszonyok között fekete-fehér háttérvilágítással, sötétebb fényviszonyok mellett pedig színes háttérvilágítással rendelkezik.

  • GPS alapú automatikus index: Ha indexelés után 90 vagy nagyobb fokú kanyar bevétele után robogónk a GPS jele alapján automatikusan kikapcsolja az irányjelzőt.
  • 3 vezetési mód: ECO-SAVE, DYNAMIC, SPORT, hogy mindig a megfelelő teljesítmény álljon rendelkezésre
  • OTA frissítés: Az elektromos robogónk elektronikáinak szoftvereit vezeték nélkül frissíthetjük.
  • Magas szintű vízszigetelés: A robogó kulcskomponenseit autóipari minőségű vízálló csatlakozók kapcsolják össze. Az esős időben a vezérlő és tápkábelek védve vannak a rövidzárlat ellen 230 mm-es mélységig esőben vagy akár hóban közlekedve.

Garancia

A NIU NGT robogók 2 év garanciával és teljeskörű magyarországi szerviz- és alkatrészháttérrel rendelkeznek.