Elektromos kerékpárok állami támogatással

Ne hagyja ki a lehetőséget!

Ha idén elektromos kerékpár vásárlását fontolgatja, akkor most érdemes élni az állami támogatás lehetőségével. Csupán az alábbi 2 feltételnek kell megfelelni:

 • nagykorú magyar állampolgárság
 • legalább 3 havi bejelentett munkaviszony

Az állami támogatás segítségével kerékpár típus függvényében 90.000 vagy 150.000 Ft-tal olcsóbban veheti meg kerékpárját. Tőlünk már akár 169.900 Ft-tól hazavihet egy jó minőségű, magyar gyártmányú elektromos kerékpárt, link: Neuzer elektromos kerékpárok

Mekkora esélyem van a támogatásra?

Amennyiben időben benyújtja a pályázatát és megfelel a fenti 2 feltételnek, akkor úgy gondoljuk, hogy 100%.

Miről szól a pályázat?

A magyar kormány a kényelmes, környezetbarát munkába járás elősegítésére PEDELEC-2020 pályázat néven támogatást nyújt magánszemélyek elektromos kerékpár vásárlásának megkönnyítésére. A támogatás lebonyolítását az IFKA nonprofit szervezet végzi. A támogatás keretösszege 1.000.000.000 Ft. A támogatás mértéke 50%, pedálszenzoros kerékpárok esetén maximum 90.000 Ft, nyomatékszenzoros kerékpárok esetén maximum 150.000 Ft. A kerékpárok eladási ára pedálszenzoros esetén maximum 400.000 Ft, nyomatékszenzoros esetén maximum 900.000 Ft lehet. A kerékpároknak meg kell felelni néhány műszaki követelménynek, és csak a pályázatban résztvevő regisztrált kereskedőkön keresztül lehet megvásárolni.

Pályázható elektromos kerékpárok műszaki feltételei!

A támogatandó kerékpároknak néhány műszaki feltételnek meg kell felelniük:

 • PEDELEC rendszerűnek kell lennie az elektromos rásegítésnek (magyarán gázkar nem lehet rajta, az elektromos motor csak a tekerésre segíthet rá)
 • a névleges teljesítménye nem lehet nagyobb mint 250W
 • a gyári gumi profil szélessége nem lehet nagyobb 60 mm-nél
 • az akkumulátora nem tartalmazhat ólmot

A könnyebb eligazodás érdekében a pályázaton résztvevő elektromos kerékpárokat a lenti 2 kategóriába soroltuk. A pedálszenzoros elektromos kerékpárok kategóriájában 90.000 Ft állami támogatással számolhat a szerencsés pályázó, a nyomatékszenzoros kategóriában viszont már 150.000 Ft állami támogatással.

Teendőim:

Először is érdemes felkészülni, hogy minden gyorsan, gördülékenyen haladhasson a maga útján:

 1. Olvassa el a pályázati kiírást, link: PÁLYÁZATI KIÍRÁS
 2. Válassza ki a kerékpárt, bármilyen kérdés esetén készséggel állunk a rendelkezésére a 0630 120 5753 telefonszámon.
 3. Legyen a saját nevére szóló ügyfélkapus belépése
 4. Szkennelje be előre az alábbi (nem lejárt) iratai mindkét oldalát:
  1.  személyi igazolvány
  2. lakcím kártya
  3. adókártya
  4. munkaviszony igazolás

Pályázat:

2021. július 05.-én reggel 8 órakor fog nyílni a legközelebbi lehetőség a pályázásra. A pályázat leadási határideje 2021. július 9. éjjel 12 óra. Maga a pályázat menete nem bonyolult. Az alábbi linken mindent részletesen megtalál: PÁLYÁZÓI SEGÉDLET

Egyszerűen összefoglalva:

 1. Reggel 8 óra után jelentkezzen be az ügyfélkapus jelszavával az elektromobiltas.ifka.hu weboldal PEDELEC-2020 pályázat menüpontjánál
 2. A pályázati oldalon írja be személyes adatait
 3. Töltse fel a felkészülés során beszkennelt személyes iratait
 4. Válassza ki a regisztrált kereskedőt. A mi nevünk: Remax Hungary Kft. – HUSKEEBIKE Elektromos kerékpár szaküzlet
 5. Válassza ki a megvásárolni kívánt kerékpárt
 6. Küldje át a kereskedőhöz ajánlatkérésre
 7. Mihelyst a kereskedő visszaigazolta a kerékpár elérhetőségét, küldje tovább értékelésre az IFKA-hoz
 8. Egyenlőre kész is van, mostmár csak várni kell a támogatói okiratra (kb. 3-4 hét).
 9. Mihelyst megkapta a támogatói okiratot, vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott kereskedőjével. A mi esetünkben a 0630 120 5753 vagy a pedelec2020palyazat@gmail.com
 10. Mi minden papír munkát elvégzünk, Önnek csak alá kell írnia, és kifizetnie a támogatással csökkentett összeget, így jó esetben már akár másnap el is viheti a kerékpárját.

Lényeges, hogy a kategóriát döntse el előre, hogy pedálszenzoros, vagy nyomatékszenzoros kerékpárban gondolkodik, mert ha megkapta a támogatói okiratot, a kerékpár típusát az Ön által választott kategóriában később is fogjuk tudni módosítani.

Amennyiben sikeresen pályázott kattintson erre a linkre: Nyertem a pályázaton, hogyan tovább?

Bizonyára sok kérdés maradt még Önben. Örömmel várjuk hívását a 0630 120 5753 -as telefon számon, hogy segíthessünk (amennyiben nem tudjuk fel venni a telefont, visszahívjuk).